Ανακατασκευή Ιστοσελίδας

Ολοένα και πιο πολλές επιχείρησης μέρα με τη μέρα αποκτούν ιστοσελίδα. Οι τάσεις σχεδίασης και πλοήγησης καθώς και οι ανάγκες των επισκεπτών αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αν η επιχείρησή σας θέλει να παραμείνει μέσα στον ανταγωνισμό και κατέχετε ήδη μια ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί πριν από αρκετό καιρό, ίσως να χρειάζεται ανακατασκευή. Ο σχεδιασμός μπορεί να μην είναι μοντέρνος, η ιστοσελίδα να έχει χαμηλή απόδοση (π.χ. ταχύτητα προβολής), ή να αποτρέπει τους επισκέπτες να πλοηγηθούνε γρήγορα και εύκολα.

Πώς θα γνωρίζετε λοιπόν αν χρειάζεστε ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας;

Σας παραθέτουμε κάποιες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να δείτε αν η ανακατασκευή ιστοσελίδας είναι αναγκαία για την επιχείρησή σας.

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας ακολουθεί την επωνυμία σας;

Πολλές επιχειρήσεις αναδιοργανώνονται σε τακτική βάση. Αναπτύσσονται, συγχωνεύονται, εξαγοράζονται. Είναι ζωτικής σημασίας η ιστοσελίδα να λειτουργεί συνεκτικά με οποιαδήποτε αναδιοργανωτική προσπάθεια κάνει η επιχείρηση. Αν οι άνθρωποι επισκέπτονται την ιστοσελίδα της επιχείρησης αλλά εκείνη δεν αντικατοπτρίζει την επωνυμία της επιχείρησης, αυτό και μόνο, μπορεί να δημιουργεί σύγχυση. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε προχωρήσει σε μια ανακαίνιση του χώρου της επιχείρησης, με μοντέρνα σχεδίαση και λειτουργικότητα, αλλά η ιστοσελίδα λόγω του ότι κατασκευάστηκε αρκετό καιρό πριν να μην μπορεί να αποδώσει αυτή την αλλαγή.

Εάν γνωρίζετε ότι η επιχείρησή σας θα υποστεί κάποιες αλλαγές, θα ήταν καλό με την ευκαιρία αυτή, να σκεφτείτε και την ανακατασκευή της ιστοσελίδας.

Τι είναι αυτό που κάνει την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει;

Η ιστοσελίδα επιχείρησης είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες ώστε να ξεχωρίσετε την επιχείρησή σας από τον ανταγωνισμό, στον κλάδο σας. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας θα πρέπει πάντα να απεικονίζει την μοναδική αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρετε στους πελάτες, όπου άλλες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το κάνουν.

Αναλύστε τον ανταγωνισμό σας. Δείτε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες ώστε να δημιουργήσετε μια στρατηγική για τη δική σας ιστοσελίδα. Κρατήστε μόνο τα σχεδιαστικά στοιχεία που σας αρέσουν και καθορίστε πως μπορείτε να επισημάνετε τις μοναδικές δυνατότητες της δικής σας επιχείρησης. Χρησιμοποιήστε την ανακατασκευή της ιστοσελίδας ως μια ευκαιρία να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει με ένα τρόπο διαφορετικό από τους ανταγωνιστές σας, αλλά να εξακολουθεί να συνάδει με τον κλάδο απασχόλησης και την επωνυμία σας.

Είναι εύκολη η πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας;

Η ερώτηση αυτή ξεπερνά το αν είναι σε θέση οι άνθρωποι να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που ψάχνουν όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Μια σαφής και εύκολη πλοήγηση περιλαμβάνει μια καλά μελετημένη στρατηγική και σχεδιασμό που κάνει την ιστοσελίδα να λειτουργεί ως μια διαδικτυακή πηγή πληροφοριών αλλά και οι χρήστες να απολαμβάνουν μια συναρπαστική εμπειρία.

Η πλοήγηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα θα πρέπει να γίνεται μέσω κουμπιών και λειτουργιών που να είναι τοποθετημένα σε περίοπτη θέση ώστε να προτρέψουν τον χρήστη να διαδράσει μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν σε κάποια άλλη σελίδα του ιστότοπου. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός και η πλοήγηση στην ιστοσελίδα επηρεάζεται από τις διαφορετικές οθόνες που έχουν σήμερα οι συσκευές, από τις οποίες οι άνθρωποι επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Αυτό μας φέρνει στο σημείο να σκεφτούμε αν η ιστοσελίδα μας έχει responsive σχεδίαση.

Responsive Σχεδίαση

Έχει responsive σχεδίαση η ιστοσελίδα σας;

Στον σημερινό κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν το διαδίκτυο από διαφορετικές συσκευές, ακόμα και όταν βρίσκονται για παράδειγμα, στο δρόμο. Οι ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζονται μόνο σε σταθερούς υπολογιστές δεν αποδίδουν πλέον θετικά αποτελέσματα στο διαδικτυακό κόσμο. Για αυτό το λόγο μια ιστοσελίδα στην σημερινή εποχή θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη ώστε να προσαρμόζετε στις οθόνες των διαφορετικών σταθερών και φορητών συσκευών (Pc, Laptop, Tablet, Smartphone).

Θέλετε οι επισκέπτες σας να μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας από οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή; Αν ναι, τότε η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει responsive σχεδίαση. Αυτό όχι μόνο παρέχει στους επισκέπτες βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης σε σταθερές και φορητές συσκευές αλλά παρέχει επίσης και ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματικότητας και επικοινωνίας της επιχείρησης, που σας κάνει αμέσως να ξεχωρίζεται από τον ανταγωνισμό. Δείχνοντας στους πελάτες ότι ενδιαφέρεστε ξεχωριστά για τον καθένα από αυτούς, για την ποιότητα και εμπειρία πλοήγησής τους στην ιστοσελίδα σας, τους δείχνετε άμεσα, το πόσο μοναδική είναι η επιχείρησή σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θέλετε να πετύχετε με την ανακατασκευή της ιστοσελίδας από την ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα που έχετε. Μήπως απλά θέλετε μια πιο μοντέρνα εκδοχή της; Μήπως υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα στην αρχική κατασκευή που θέλετε να λύσετε με την ανακατασκευή της ιστοσελίδας; Ίσως μια ανακατασκευασμένη ιστοσελίδα δημιουργήσει μια συνολική βελτιστοποιημένη εμπειρία για τους επισκέπτες σας και επομένως νέους πελάτες για την επιχείρησή σας;

Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας ορίζονται με σαφήνεια, έτσι ώστε η εταιρεία ανακατασκευής μπορεί να εργαστεί και εκείνη με υπευθυνότητα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Μια ανακατασκευή ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι ένα βελτιωμένο επιχειρηματικό βήμα για την επωνυμία σας και μια βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης για του επισκέπτες - πελάτες σας.

Πώς σκοπεύετε να παρακολουθείτε αυτούς τους στόχους;

Τώρα που ξέρετε τι θέλετε από την νέα ιστοσελίδα για να επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησής, πως θα θέλετε να παρακολουθείτε αυτούς τους στόχους, ώστε να ξέρετε αν η νέα ιστοσελίδα τους πετυχαίνει; Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες ανάλυσης στοιχείων που μπορούν να παρέχουν μια λεπτομερή εικόνα για το πώς συμπεριφέρονται οι επισκέπτες όταν διαδρούν με την ιστοσελίδα. Αναλύοντας την συμπεριφορά των επισκεπτών, μαθαίνετε στοιχεία για την αγορά και έτσι μπορείτε να αναπτύξετε στρατηγικές ώστε να μετατρέψετε περισσότερους επισκέπτες σε πελάτες ή οπαδούς σας.

Θέστε του στόχους σας

Ποιες νέες λειτουργίες θέλετε να ενσωματώσετε στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα σας;

Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα μπορείτε να ενσωματώσετε λειτουργίες που να μην ήταν διαθέσιμες στην παλιά σας ιστοσελίδα, όπως για παράδειγμα, ζωντανή συνομιλία ή δυνατότητες ήχου και βίντεο. Οι νέες λειτουργίες μπορούν να σας δώσουν μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού σας. Όμως πάντα να λαμβάνεται υπόψη στην ανακατασκευή της ιστοσελίδας, ότι οι λειτουργίες θα πρέπει να επωφελούν πραγματικά τους επισκέπτες και όχι να ενσωματώνονται μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι θα έπρεπε. Κάθε επιχειρηματικός τομέας είναι διαφορετικός. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στους επισκέπτες σας στοιχεία που θα βελτιώσουν την εμπειρία πλοήγησής τους.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι στο τέλος της ημέρας η ανακατασκευή μιας ιστοσελίδας αποτελεί μια επένδυση για την επιχείρησή σας. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να έχει γίνει μια συζήτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό σας για το έργο. Αυτό θα κάνει όχι μόνο σίγουρο ότι όλοι είναι στην ίδια σελίδα, εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδας και ενδιαφερόμενος, αλλά επίσης διαχειρίζεται τις προσδοκίες καθώς το έργο θα υλοποιείται.

Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν διαφορετικά επίπεδα υπηρεσιών σε διάφορα βήματα της υλοποίησης ενός έργου, για αυτό είναι σημαντικό να έχετε μια σταθερή κατανόηση του έργου και του κόστους. Αν κάνετε μερικά ραντεβού με διαφορετικές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων θα μπορέσετε να έχετε μια καλύτερη κατανόηση για την υλοποίηση του έργου και το κόστος του, ώστε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας, αναλόγως.

Τα παραπάνω είναι κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να τεθούν πριν κινηθείτε προς την ανακατασκευή της ιστοσελίδα σας. Αναλύστε τι κάνει καλά η τρέχουσα ιστοσελίδα σας και που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Καθορίστε τους στόχους που ελπίζετε να επιτευχθούν με την ανακατασκευή.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας οδηγήσουμε ώστε να κατανοήσετε τις έννοιες του διαδικτύου. Να δείτε τον κόσμο του internet από μια άλλη οπτική γωνία και να τον αξιοποιήσετε για την αύξηση της επιχειρηματική σας δραστηριότητας.

Ρωτήστε μας

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή απορία σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας! Θα είναι χαρά μας, να σας εξυπηρετήσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ζητήστε προσφορά

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις που βασίζονται στα αποτελέσματα.

Αν ενδιαφέρεστε για κατασκευή ή για επανακατασκευή ιστοσελίδας, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο.

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Ζητήστε προσφορά